Magyar Honlap Webkatalógus » Cikk részletesen

Kötelező biztosítás díját befolyásoló tényezők 2011-re

Hozzáadva: September 09, 2010 08:30:26 PM
Szerző: kgfb
Kategória: Gazdaság: Biztosító
 

Kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás (KGFB) díját 2011-re leginkább az alábbi általános tényezők befolyásolják, azonban a pontos díjszámításra november 1-ig kell még várnunk az idén is. A tavalyi évben változást hozott a biztosítót váltók köre, mivel már nem feltétlenül a legolcsóbb kötelező biztosítás szerződést választották, hanem előtérbe került az adott kötelező biztosító szolgáltatási szinvonala is. A kötelező biztosítás 2011-re alapvetően módosul, mivel az eddigi cm3 (hengerűrtartalom) besorolást kilowatt (teljesítmény) alapú kategória meghatározás veszi át. Ezen felül a biztosítási díjat leginkább az alábbi adatok befolyásolják:

üzembentartó lakhelye: a legtöbb biztosító társaság pontos kárstatisztikákat vezet a településeken történt károkról, ennek alapján területileg is befolyásolják a díjakat üzembentartó életkora: fontos tényező, mivel egy fiatal, gyakorlatlan vezető akár kétszer akkor díjat is fizethet, mint egy  idősebb üzembentartó azonos egyéb paraméterek alapján gépjármű típusa, gyártmánya: stastisztikai adatok alapján diferenciált díjazás üzembentartó neme: általában a női vezetők óvatosabbak, kevesebb súlyos baleset okozói, ezért díjuk kedvezőbb díjfizetés üteme és módja: a legnagyobb kedvezményt éves díjfizetés és banki inkasszó esetén kapjuk egyéb jogos kedvezmények: jelentősen csökkenthetik a kötelező biztosítás díját, ezért ha jogosultak vagyunk rá, érdemes érvényesíteni (pl. online kedvezmény online biztosítás kötés esetén, nyugdíjas kedvezmény, gyermekkedvezmény, stb.)

A kötelező biztosítás kalkulátor 2011-re a fentiek figyelembe vételével számolja ki biztosítási díját, amelyet pár perc alatt akár meg is köthet. A kiszámolt díjra árgaranciát nyújtunk abban az esetben, ha az adatokat pontosan adta meg.


Értékelések:

Cikk értékelése:  
 
  Átlagos értékelés: ( szavazat)

Hozzászólások:

Nincs hozzászólás.

Jelentkezz be, ha megjegyzést szeretnél fűzni ehhez a cikkhez.