Magyar Honlap Webkatalógus » Cikk részletesen

Energetikai tanúsítvány

Hozzáadva: June 27, 2012 05:50:04 AM
Szerző: Öltöny webshop
Kategória: Ingatlan
 
2012.01.01- vel kötelezővé tették az új és a meglévő ingatlanokra egyaránt az energetikai tanúsítvány (lakások, házak, irodák) adás-vételkor történő elkészítését. Ennek kiállításával és teljes körű ügyintézésével foglalkozunk, lassan az ország egész területén, de első sorban Budapesten és Pest megyében.
Az EqU-Tec Mérnöki Iroda egy fiatal mérnökökből álló csapat, amely a legköltséghatékonyabb megoldásokat nyújtja leendő Ügyfeleinek. Részletes árlistánk a honlapunkon találhatóak. Munkáinkat a lehető legprecízebben végezzük el, a pontos határidők szigorú betartásával. 2009-től, az új épület elkészültekor -a használatbavételi engedély kérelem beadásakor- kötelező elkészíttetni, mely hiteles dokumentumot az energetikai tanúsító állít ki. A jogszabály szerint a használatbavétellel érintett épületnek legalább a C kategóriát el kell érnie. 2012-től minden eladáskor és az egy évet meghaladó bérbeadáskor az eladónak/bérbe adónak be kell mutatni az energetikai minőségtanúsítványt.

Az energiatanúsítvány egy energetikai és hőtechnikai számítás, aminek elkészítése több okból is hasznos:

megmutatja az ingatlan tényleges energiahatékonyságát feltárja az energetikai és műszaki hiányosságokat energiamegtakarítást eneredényező beavatkozásokra tehet javaslatot, hogy az épület energetikai besorolása kedvezőbb legyen


Értékelések:

Cikk értékelése:  
 
  Átlagos értékelés: ( szavazat)

Hozzászólások:

Nincs hozzászólás.

Jelentkezz be, ha megjegyzést szeretnél fűzni ehhez a cikkhez.