Magyar Honlap Webkatalógus » Cikk részletesen

Borítékgyártás Budapest szívében

Hozzáadva: January 20, 2015 08:43:43 AM
Szerző: Aranyi Csaba
Kategória: Ipar: Papíripar
 
Mit kínál az Unio Print Borítékgyár és Papírfeldolgozó?
Elsősorban, ahogy a név is mutatja borítékot. De nem csak a hagyományos értelemben vett tömegárut, hanem egyedi, látványos, teljes felületén nyomott, vagy egyedi anyagból gyártott, egyedi méretű terméket és mindent ami benne van, vagyis mindent ami a borítékban elküldhetünk.
Tehát az Unio Print nem csak papírfeldolgozó, hanem ...
... Hanem nyomda is. Immár több mint 25 éve. Saját nyomdaüzemünkben nyomjuk a kész, nemzetközi tömeggyártók által gyártott borítékokat, valamint a teljes felületen nyomott borítékok előnyomása is itt folyik.
Mit jelent, hogy előnyomás?
A teljes felületen nyomott borítékokat nem kész borítékként nyomjuk meg, hanem még ívben, úgy mint sok partnernyomdánk is teszi, aztán alakítjuk borítékká. Mennyiségtől, mérettől és anyagtól függően borítékgyártó gépeken, vagy kézi erővel.
Milyen lehetőségek vannak egy borítékgyártásban?
Több mint gondolná. A legtöbben a borítékot csak az üzenet továbbításának tárgyaként és nem a hordozójaként ismerik, pedig sokkal több annál. Ez az amivel a célszemély először találkozik. Ezt veszi először kézbe és csak Ez után találkozik a benne küldött tartalommal. Ezért is fontos, hogy a boríték kitűnjön a tömegből. Ezért vagyunk mi és a kreatív stúdiók kreatív grafikusai. Mi kivitelezzük a másnak hajmeresztőnek tűnő elképzeléseit.
Mi volt a leghajmeresztőbb?
Egy ismert cigaretta márkának kellett a reklámkampányához boríték. A cigaretta márka jellegzetesen eltérő dobozt használ, ezt a dobozfazont kellett a borítéknál is megismételni. A doboz nem négyszögletes alapú, hanem nyolcszögletes. Megcsináltuk...
Mivel foglalkoznak még?
Számos megkeresés érkezik hozzánk. Mivel többféle, speciális papírfeldolgozó gépeink vannak, így olyan dolgokat is meg tudunk csinálni, amiket mások nem, vagy nincs gyakorlatuk. Készítettünk filmforgatáshoz konfettiket, rendezvényekre papírsapkákat, abból már háromféle fazont is tudunk kínálni, digitális technikával nyomunk kockablokkra, de van perszonalizáló gépünk is, ha valaki a borítékot adatbázisból meg szeretné címeztetni.
Mi a jövő?
Nehéz megmondani. Most az internet felé nyitunk, hogy minél közelebb kerüljünk a megrendelőinkhez. Készítettünk webáruházakat és a már korábbi weboldalunkat is felfrissítjük. Csatlakoztunk a közösségi hálóhoz és igyekszünk napi kapcsolatban lenni partnereinkkel, hogy elsőként reagálhassunk az újonnan jelentkező igényekre, mint az új tértivevényes időszakban.
Az mi volt?
Amikor a Magyar Posta kiadta, hogy lehetőség van minden hivatalos szervnek saját tértivevényt kiadni, mi elsőként reagáltuk le. Terveztettünk egy tértivevény duplózó gépet és nyomdánkban elkezdtünk gyártani biankó és névre szóló tértivevényeket. Hivatalok, önkormányzatok, stb. aztán a két oldalán felduplóztuk, a szabványnak megfelelően. Valami hasonlóra gondolok most is. Ha valami újdonság kell, mi az elsők között reagálunk. Büszkék vagyunk rá, hogy annak idején a mi weboldalunkról másolt a piacon borítékkal foglalkozó cégek döntő többsége. Most ismét újítunk és várjuk a hatást.

Értékelések:

Cikk értékelése:  
 
  Átlagos értékelés: ( szavazat)

Hozzászólások:

Nincs hozzászólás.

Jelentkezz be, ha megjegyzést szeretnél fűzni ehhez a cikkhez.