Magyar Honlap Webkatalógus » Cikk részletesen

Tabaka: Halálfélelmem volt

Hozzáadva: October 08, 2008 08:14:11 PM
Szerző: speedwayfun
Kategória: Sport: Motorsportok
 
Tabaka: Halálfélelmem volt

2008.10.08.
Egy videofelvétel és az internet jóvoltából tízezrek nézték meg és szörnyülködtek el azon, amit a debreceni salakmotoros, Tabaka József átélt a miskolci lengyel ligás versenyen.

A mindössze 19 esztendős tehetség a harmadik futamában a depó felöli kanyarban bukott, s balszerencséjére a mögötte motorozó lengyel Dawid Cieslewicz már nem tudta kikerülni, és elütötte a
 földön fekvő magyar vaspapucsost.

Vérfagyasztó jelenet volt, ebben a pillanatban kevesen gondolták, hogy Tabaka megúszta törés nélkül, viszont a tüdeje bevérzett, agyrázkódást és zúzódásokat szenvedett.

A debreceni salakost jelenleg is a miskolci kórház intenzív osztályán ápolják.

Fent és lent

– Szerencsére egyre jobban vagyok, de ez a sok cső, ami kiáll belőlem, nagyon zavar – mondta a Naplónak a betegágyán a népszerű versenyző, aki kérésünkre felidézte az ominózus pillanatot.

– Abban a pillanatban, ahogy földre kerültem, egyből bevillant, hogy nagyon rossz helyen vagyok, hiszen ezen a pályán mindenki a belső íven akar haladni, s én pont ott fekszem.

Ahogy ezt átgondoltam, már éreztem az ütést a testemen és beszorult a levegő. Borzasztó légszomjam volt, ijedten próbáltam levegőt venni, de nem tudtam, és nagyon kétségbeestem. Még soha nem éltem át ennyire kellemetlen érzést, nem tagadom, halálfélelmem volt.
Tabaka Józsefet értelemszerűen nagyon megviselte az eset, s nem titkolja, megfordult a fejében, hogy abbahagyja a salakmotorozást. – Amikor fut a szekér és a dobogó tetején állva nekem játsszák a magyar himnuszt, arra gondolok, hogy ez az érzés bármit megér; viszont amikor egy kórházi ágyon szenvedek, nem sokat ér a dicsőség, s azon töprengek, megéri-
e csinálni.

Elgondolkozom a hogyan továbbról, amire lesz időm, hiszen a főorvos úr azt mondta, hogy most már rendben leszek, de a felépülésem így is hónapokat vesz igénybe.

Tavaszra kiderül, hogy versenyzem-

e tovább – fogalmazott a debreceni motoros.

forrás: haon / Boros Norbert


Értékelések:

Cikk értékelése:  
 
  Átlagos értékelés: ( szavazat)

Hozzászólások:

Nincs hozzászólás.

Jelentkezz be, ha megjegyzést szeretnél fűzni ehhez a cikkhez.